Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

13. 07. 2011.

Punjene korabice u vučenom tijestu

U časopisu Dobar tek vidjela sam recept za «punjene korabice u košuljici od vučenog tijesta» (kako taj naziv zvuči seksi!; ova moja verzija «punjene korabice u vučenom tijestu» ne zvuči nimalo seksi).
No, ja se ionako nisam držala recepta iz časopisa pa je svaka usporedba suvišna. U tom receptu iz časopisa treba dinstati gljive, pa dodati šunku, jaja,… i onda time  puniti kuhane, izdubljene korabice. Moja verzija nadjeva je jako lijena: onome što sam izdubila iz korabica dodala sam ono što sam imala doma: sireve, vrhnje, češnjak – i gotov «nekuhani» nadjev (em moram kuhati korabice, em se one još moraju peći i u pećnici: nije mi se dalo crnčiti za štednjakom da bih još i sam nadjev skuhala/izdinstala).

A vi možete napraviti nadjev kakav god hoćete i od čega god hoćete…




Sastojci
oko 6 korabica podjednake veličine
2-3 žlice naribanog tvrdog sira
1 žlica krem sira
1-2 žlice kiselog vrhnja
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
sol, papar
nasjeckano svježe peršinovo lišće
2-3 lista kupovnog vučenog tijesta za savijače



Korabice ogulite.
U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte korabice. Kuhajte ih oko 25 min. da omekšaju.
Kuhane korabice ocijedite, prelijte hladnom vodom i ostavite da se bar malo ohlade.
Ohlađene korabice pažljivo izdubite.

Ono što ste izdubili iz korabica sitno nasjeckajte pa pomiješajte s tvrdim sirom,  krem sirom, vrhnjem, češnjakom i peršinovim lišćem te začinite solju i paprom. Pripremljenom smjesom napunite korabice.

Listove tijesta narežite na kvadrate (onoliko kvadrata koliko imate korabica, u ovom slučaju 6): da budu dovoljno veliki da u njih možete zamotati korabice.


Svaki list tijesta s jedne i druge strane premažite uljem, na sredinu stavite napunjenu korabicu, skupite krajeve tijesta na vrhu korabice i stisnite prstima da se tijesto ne širi.











Zamotuljke položite u namaštenu posudu za pečenje.


Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite oko 25 min.
Pazite da gornji krajevi tijesta ne potamne previše, možete ih pokriti aluminijskom folijom, a možda bi bilo dobro zamotuljke staviti da se peku na nižoj prečki, tj. u donjoj trećini pećnice (da nisu preblizu stropu pećnice, tj. gornjem grijaču).

Pečene zamotuljke posipajte peršinovim lišćem i poslužite odmah.

Image and video hosting by TinyPic



4 komentara:

  1. Da da ime razvuceno testo.Hej ja bas pocela da objavljujem na mom drugom grupnom blogu seriju:Foodgazam:Putujemo svetom kroz amaterske kuhinje.
    I tako putujuci netom nailazim na food pornografer i sl nazive;)
    A i inace sve ove emisije za kuvanje na TV nazivaju Food porn:)bilo kao bilo korabice izgledaju fino:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Rijetko jedem korabicu, nekako sam ju zanemarila, nisam je svjesna :) Ove tvoje košarice su odlična ideja, korabica na zanimljiviji način! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sad ću se provaliti, znam, ali ja ne znam sta su korabice :( Ali kosarice izgledaju predobro, i cim ima sira i cesnjaka, mora da je odlicno! A sad odoh googlati korabice :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dzoli;
    hvala:)

    Tamara;
    hvala:)

    tanja;
    korabica je vrsta povrća, sumnjam da mogu nešto pametno napisati o njoj, sve već piše na internetu, guglaj:)

    OdgovoriIzbriši